Klassiska badrumslampor

Förnicklade armaturer är av tradition det vanligaste i badrummet, vilket även var vanligt vid sekelskiftet i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, då flera av föregångarna till våra modeller av klassisk badrumsbelysning först togs fram. Förklaringen är att den förnicklade mässingen bättre klarar av fuktiga miljöer än den blanka mässingen, som snabbt oxiderar och får patina - men oxiderad mässing kan å andra sidan många gånger fungera alldeles utmärkt.

De svenska elsäkerhetsföreskrifterna för våtrum är numera inte fullt så rigorösa som för några år sedan. Det är därför tillåtet att använda vanliga vägglampor och taklampor med IP-klass 20 i badrummet om de placeras minst 225 cm från golvet eller 60 cm från badkarskanten förutsatt att rummet inte är så pass fuktigt att imma avsätter sig på armaturen. Detta innebär att våra plafonder och amplar också kan användas (dessa ligger under fliken "Inomhusbelysning"). Om det finns risk för imbildning ska man använda IP-klass 21 i stället. Alla våra badrumslampor uppfyller svenska säkerhetsföreskrifter och IP-klass anges för respektive lampa.

Vår badrumsbelysning i klassisk eller gammaldags stil är tillverkad i Sverige. Vi har alla lampor på lager för omedelbar leverans.