Tonfisk ventresca (Ortiz)

110 SEK


Lägg i korgen:

I lager, leveranstid 1-3 vardagar

I lager, leveranstid 1-3 vardagar



Det spanska företaget Conservas Ortiz arbetar hårt för att bygga upp en trovärdighet kring fångsten. Man vill ha ett hållbart fiske men det finns problem i fiskesektorn. Conservas Ortiz arbetar aktivt för att man även i framtiden ska kunna få en förnyelse av de arter de fångar. Samtidigt är man mån om att inte skada andra arter under dagens arbete. Man använder därför traditionella metoder vid fångst som fiskespö för att fånga tonfisk och nät för att fånga sardeller. Båda är bland annat delfinsäkra.

Tonfisk ventresca (Ortiz)

Filéer från vit tonfisk i extra jungfruolivolja

Ventresca kallas den del på den vita tonfisken (Bonito del Norte) som är absolut finast, den är mild i smaken och väldigt mör. Ventresca från Ortiz görs endast på hela filéer från tonfiskens mage, dessa packas i olivolja, steriliseras och konserveras.
God i sig själv tillsammans med en brödbit och hemslagen majonnäs, vänd gärna ner olivoljespadet i majonnäsen för en tydligare tonfisksmak. Gott även till exklusivare tonfisksallad eller “Ensaladilla Rusa”.

Nettovikt: 110 g
Avrunnen vikt: 80 g
Ursprung: Spanien
Förvaring: Torrt och svalt. Öppnad förpackning förvaras kyld.
Ingredienser: Tonfisk (vit tonfisk), olivolja, salt.
Näringsvärde per 100 g: Energi: 1368 kJ/327 Kcal Fett: 26,6 g varav mättat fett: 1,4 g Kolhydrater: 0 g varav sockerarter: 0 g Protein: 22 g Salt: 1,7 g